De eerste reviews van ExxBenT; wat men ervan vindt


review


Biografie in PDF formaat


pdf


UPDATE 2 maart 2017

Liefst 40 zangers en zangeressen meldden aan zich na onze oproep. Er zaten prima kandidaten bij en wij voelden ons zeer vereerd met zoveel belangstelling. De lat lag hoog want we zochten niet alleen iemand met uitstekende zangkwaliteiten maar ook iemand die naadloos in het muzikale concept van de band paste.

Welnu deze persoon hebben we gevonden, voor insiders bekend als de voorman van Boekanier; 3 vrijbuiters, van de bluesmuziek tot aan de echte hardrock. Kortom een zeer ervaren man die zich op het podium thuis voelt als een vis in het water.

Zijn naam is Dennis Buitink. Het eerste optreden in deze nieuwe bezetting zal plaats vinden 22 april 2017 Café De Ruif in Neede (zie ook Agenda).

Wij hebben er zin in!!

ExxBenT wordt nu gevormd door:
Harry 'von Schmoll' Mol - Slag-, sologitaar, zang
Dennis 'Boekanier' Buitink - Lead zang
Melvin 'Sjefke' Eenink - Slag-, sologitaar, zang
Robbert 'Bassie' de Herder - Basgitaar, zang
Wilco 'd’n Zuuten' Zoethout - Drums/Percussie, zang


UPDATE 11 februari 2017

ExxBenT op zoek naar nieuwe zanger, Broak stopt

Het spijt ons te melden dat ExxBenT en niemand minder dan de zanger van ExxBenT Henri ter Braak, Broak, hebben besloten om hun muzikale wegen te verleggen.

Dit houdt echter niet in dat ExxBenT ophoudt te bestaan. In tegendeel! Wij zijn op zoek naar een nieuwe zanger die het stokje van Broak over zal nemen. We hopen jullie zo snel mogelijk een nieuwe zanger te kunnen presenteren!

We zullen contact opnemen met een aantal zangers waarbij we denken dat de baan heel goed zou passen. Maar we staan open voor suggesties. We zijn op zoek naar een open, eerlijke en gepassioneerde muzikant die rauwe, eerlijke en spontane rockmuziek in het dialect verkiest. Ben jij de nieuwe zanger ExxBenT of ken je hem toevallig? Laat het ons weten via telefoon of social media:

+31 (0)6 1013 7810
mailto:info@exxbent.nl
https://www.facebook.com/exxbent
https://twitter.com/exxbent
http://www.exxbent.nl


UPDATE 29 februari 2016

Sinds eind januari 2016 heeft ExxBenT een nieuwe gitarist. Het is Melvin 'Sjefke' Eenink geworden, een jonge, zeer enthousiaste gitarist, met zijn roots stevig in de rock. Melvin 'Sjefke' Eenink laat alle gitaristen achter zich als het aankomt op strakke riffs en glijdende licks.

Melvin 'Sjefke' Eenink is uit een keur aan gitaristen gekozen die zichzelf aan hadden gemeld na een nationale zoektocht naar een nieuwe gitarist. Na een lange en uitputtende selectieprocedure was het toch echt Melvin 'Sjefke' Eenink die de beste aansluiting had bij de rest van de groep.

Sjefke over zijn nieuwe klus: “Ik kijk erg uit naar de samenwerking met de mannen van ExxBenT. Het nieuwe materiaal klinkt zeer veelbelovend en ik zit nu al boordevol ideeën. Ik ga volop genieten van iedere seconde in de aankomende periode!”

De nieuwe gitarist vervangt de Rob 'de Viep' Vieberink die na negen maanden trouwe dienst ExxBenT heeft verlaten. De reden voor zijn vertrek is dat hij meer tijd wil besteden aan zijn privé leven.

ExxBenT gaat met hun fantastische nieuwe gitarist in 2016 weer zeer vele harten winnen door het gehele land. Voor dit jaar staan diverse optredens gepland op meerdere locaties en festivals wo Zwarte Cross, Hootchie Koe en Café de Tol te Zelhem (zie ook Agenda).

ExxBenT wordt nu gevormd door:
Harry 'von Schmoll' Mol - Slag-, sologitaar, zang
Henri 'Broak' ter Braak - Lead zang
Melvin 'Sjefke' Eenink - Slag-, sologitaar, zang
Robbert 'Bassie' de Herder - Basgitaar, zang
Wilco 'd’n Zuuten' Zoethout - Drums/Percussie, zang


UPDATE 30 januari 2016

Gitarist Rob Vieberink heeft na negen maanden trouwe dienst ExxBenT verlaten. De reden voor zijn vertrek is dat hij meer tijd wil besteden aan zijn privé leven. De door ExxBenT gestarte zoekmissie naar een vervangende gitarist is inmiddels succesvol voltooid. Een volwaardige rockende opvolger! Het inwerken van Mr. Mx(x) is inmiddels begonnen. Binnenkort meer...


UPDATE 15 mei 2015

Het is ExxBenT gelukt een nieuwe gitarist te vinden. Gitarist Rob Vieberink (bekend van Ce Page en Top 2000 Experience) komt de band versterken.

Op 30 mei 2015 zullen zanger Henri ter Braak en gitarist Rob Vieberink voor het eerst samen met de andere bandleden van ExxBenT optreden tijdens het festival 'Het HOUT nooit op' in Wierden. Voor overige optredens zie de Agenda.

ExxBenT wordt nu gevormd door:
Rob 'de Viep' Vieberink - Slag-, sologitaar, zang
Robbert 'Bassie' de Herder - Basgitaar, zang
Henri 'Broak' ter Braak - Lead zang
Harry 'von Schmoll' Mol - Slag-, sologitaar, zang
Wilco 'd’n Zuuten' Zoethout - Drums/Percussie, zang


UPDATE 24 april 2015

Bob Roos heeft laten weten dat hij na ruim 2 jaar, wegens drukke zakelijke werkzaamheden, stopt als gitarist van ExxBenT.


UPDATE 10 april 2015

In zanger Henri ter Braak, ook van de Haaksbergse rockband Whotnix, heeft ExxBenT een nieuwe frontman gevonden.


UPDATE 21 maart 2015

Henny Boeijink gaat weg bij ExxBenT. De reden is een verschil van inzicht met de overige leden. Beide partijen hebben daarop besloten in goed overleg uit elkaar te gaan. Henny was ruim drie jaar lang zanger van ExxBenT.


ExxBenT klaar om Oost-Nederland te veroveren

"Dialectteksten, veel show en een vleugje ongein"

Door: Jan Colijn

HAAKSBERGEN – Het zijn stuk voor stuk doorgewinterde rockers die het klappen van de zweep kennen. "Sterker, sommigen lopen nog altijd met de striemen op hun rug, haha,", zegt Harry Mol. Nadat hij jarenlang op pad ging met de Oxx Band is er nu een vervolg op deze roemruchte dialectformatie: ExxBenT.

ExxBenT

Gitarist Harry Mol en zijn muzikale maatje zanger Henny Boeijink uit Haaksbergen hebben tijdens hun jarenlange dienstverband bij de Oxx Band alle uithoeken van Oost-Nederland gezien. De band met dialectteksten, die meerdere cd’s heeft uitgebracht, maakte furore met uitbundige optredens: inclusief kettingzagen, vuurspuugshows en strippende dames.

Na een kleine dertig jaar hield de band er echter in 2011 mee op. "Maar zoals zo vaak", zegt zanger Henny Boeijink, "kruipt bij muzikanten het bloed waar het niet gaan kan. Het begon weer te kriebelen, waarop we weer bij elkaar zijn gaan zitten."

Daarop begon een speurtocht naar nieuwe muzikanten. "En die hebben we gevonden", zegt Harry Mol. "Robbert de Herder op bas, die eerder met Sixpack op het podium stond, drummer Wilco Zoethout - bekend van Bull-It en Chaingang - en gitarist Bob Roos, die eerder met The Marshalls alle uithoeken van ons land aandeed. Hele ervaren jongens, die precies willen wat wij voor ogen hebben: strakke muziek met dialectteksten met veel show en een vleugje ongein."

De afgelopen maanden dook de nieuwe formatie de oefenruimte in. "Er zullen heus nog wel enkele Oxx-klassiekers voorbij komen, maar voor de rest timmeren we zoveel mogelijk met nieuw werk aan de weg. Het vizier is duidelijk op de toekomst gericht."

Voor de komende tijd staan er meerdere optredens in de agenda. "Met een geheel nieuwe band. Maar het publiek zal er ongetwijfeld nog wel wat van merken dat twee van ons jarenlang deel uitmaakten van de Oxx Band. Die afkomst zullen we zeker niet verloochenen. We zullen dan ook af en toe nog wel eens een stevige knipoog naar het verleden maken. Maar voor de rest willen we vooral met nieuw werk aan de weg timmeren. Waren we met de Oxx Band een begrip in de hele Achterhoek, met ExxBenT koesteren we dezelfde ambities. Oxxiaanse optredens, maar dan in een ander jasje."

fotocredits Renee Rikhof